Stille werkeloosheid | JobHulpMaatje Zoetermeer

Stille werkeloosheid

1 mei 2021

Bestuursvoorzitter Jan Waaijer legt uit

JobHulpMaatje ziet stille werkeloosheid

Door Corona hebben mensen hun werk verloren. En de mensen die al werkloos waren merken dat het moeilijker is om aan werk te komen. Alhoewel er ook successen te melden zijn merkt JobHulpMaatje dat de arbeidsmarkt het door Corona moeilijker heeft. Tijd om daar wat aan te doen. Want werk is belangrijk voor mensen.

Jan Waaijer maakt zich als voorzitter van JobHulpMaatje Zoetermeer zorgen over de situatie. “Alle betrokken organisaties en de overheden werken er hard aan te zorgen dat in een opverende economie werkzoekenden kansen krijgen. JobHulpMaatje wil zich met de geboden aanvullende begeleiding volop inzetten het tij te keren.”

Fysiek elkaar ontmoeten

“We hebben niet stilgezeten en hebben veel werkzoekenden kunnen helpen, ook al kostte dat meer tijd en moeite dan vóór Corona. En we hebben ons werk ook digitaal mogelijk gemaakt. We merken dat dit voor werkzoekenden wel een drempel is. We kunnen gelukkig nu weer op afspraak fysiek afspreken. En we hopen dat snel te kunnen uitbreiden naar een fysiek spreekuur en naar individuele en groepsbijeenkomsten. Dat werkt toch het beste. Gelukkig hebben zich ook nieuwe vrijwilligers gemeld. Daarmee kunnen we meer werkzoekenden begeleiden. Zij kunnen zich melden via onze website, de social media en via onze hotline 06 41572157. Maak daar gebruik van!”

“We kunnen gelukkig nu weer op afspraak fysiek afspreken. Dat werkt toch het beste”

JobHulpMaatje wil samenwerken

“De coördinatietaken hebben we met de inzet van vrijwilligers kunnen spreiden. We zoeken nog een nieuwe algemeen coördinator en dan staat de organisatie voor de komende periode. Ik heb de afgelopen tijd veel gesprekken gevoerd met ondernemers en maatschappelijke organisaties en merk veel steun voor onze aanpak. Wij werken graag samen”.