Ondernemer of werknemer? | JobHulpMaatje Zoetermeer

Ondernemer of werknemer?

25 oktober 2020

Ineke zzp’er

“Ik heb goede ervaringen en beveel JobHulpMaatje Zoetermeer aan.”

Zit je als zzp’er zonder werk? Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden! Klop aan bij JobHulpMaatje Zoetermeer (JHMZ), een organisatie die tools heeft en hulp biedt!

Ineke, die freelancen met een baan combineerde, omschrijft zichzelf als gedreven, kijken naar mogelijkheden en een verbinder. Ze kwam 1,5 jaar geleden vanuit Montfoort in Zoetermeer wonen. Ze werkte toen bij een grote organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Hier paste ze haar verbindende kwaliteiten goed toe in haar functie als praktijkdocent. Helaas was het werk bij deze organisatie voor maximaal één jaar en kwam ze weer zonder werk te zitten.

Sabbatical

“Ik combineerde altijd mijn vaste baan met mijn eigen Coaching en Healing Praktijk”, vertelt ze. “In mijn praktijk www.inekehermus.nl coach ik mensen om het maximaal haalbare uit het leven te halen. Dit met een heel praktische aanpak en vooral door mijn cliënten zelf te laten ontdekken waar hun talenten liggen. Hoe zij deze talenten in kunnen zetten als het even tegenzit in het leven. Tevens geef ik healing-en reiki behandelingen”.

‘Elke dag is een kans om andere keuzes te maken en dit te doorbreken’, staat op haar site.

Hier dacht ook Ineke over na, toen ze zonder werk kwam en besloot een sabbatical voor haar praktijk in te lassen. Zo kwam ze bij JobHulpMaatje Zoetermeer terecht.

Thema bijeenkomsten, vervolg op de JobGroup

Ineke heeft zelf niet deelgenomen aan een JobGroup, maar zou dit zeker kunnen aan bevelen. Zeker in het delen van ervaringen , maar ook heel praktisch. Bijvoorbeeld hoe ziet je perfecte sollicitatie brief er uit. Ineke is wel bij themabijeenkomsten geweest, waar het oefenen van een sollicitatiegesprek, het maken van een pitch e.d. aan de orde kwamen.

Hulp van mijn JobHulpMaatje in coronatijd

“Flip, die als maatje van JobHulpMaatje Zoetermeer aan mij werd gekoppeld, verwees mij naar de Walk & Talk bijeenkomsten. Corona was toen al in het land en de contacten gingen daarna via digitale sessies. Van mijn pitch (een kort praatje waarin je jezelf presenteert) heb ik onder andere een videoboodschap gemaakt. Hij gaf mij praktische tips om te solliciteren. Door mijn cv met Flip te delen werd het een concreet curriculum vitae met relevantie”, vertelt Ineke. Ook vond zij het individuele contact prettig en de zorgvuldigheid bij mailcontacten een meerwaarde.

Via JobHulpMaatje naar Walk & Talk

Walk & Talk is een initiatief van het Forum Zoetermeer. Het zijn gratis maandelijkse bijeenkomsten voor ieder die op zoek is naar werk, of ander werk. Tijdens de bijeenkomsten zijn er gastsprekers. Zoals Ineke vertelt: “Dit is een perfecte kans om andere werkzoekenden te ontmoeten voor het delen van ervaringen, herkenning en inspiratie”. Inmiddels is Walk & Talk opgenomen als onderdeel in de workshop ‘Solliciteren nu is netwerken’ eveneens een samenspel JobHulpMaatje Zoetermeer met het Forum.

“De vrijwilligers die bij JobHulpMaatje Zoetermeer werken hebben ‘hart’ voor hun werk, zijn deskundig en krijgen mensen in beweging.”

Van vrijwilliger naar een vaste baan

Inmiddels vond Ineke werk als vrijwilliger bij de Stichting Piëzo. “Zo gaat het balletje verder rollen”, vertelt ze. Door het vrijwilligerswerk kreeg ze een tip van een vacature.
Haar sollicitatie wierp zijn vruchten af en sinds 1 oktober is Ineke gelukkig weer aan het werk.