IK ZOEK WERK | JobHulpMaatje Zoetermeer

Jij bent (weer) op zoek naar werk. Dat vraagt allerlei praktische vaardigheden naast inzicht in jezelf.

JobHulpMaatje is uniek omdat we aandacht schenken aan praktische zaken, maar ook aandacht hebben voor jou als persoon en jouw omgeving.

Meer weten? JobHulpMaatje is elke donderdagmiddag aanwezig in het Forum, aan de balie op het plein Mens en Maatschappij. Loop eens langs! Maar maak in deze Corona tijd even vooraf een afspraak.

Kennismaken? Elke dinsdagochtend zijn er de netwerkbijeenkomsten “SolliciterenNu NetWerken”. Samen met het Forum organiseren we elke laatste dinsdag van de maand het Netwerkcafé Walk&Talk. In de agenda vind je datum, tijd en plaats van deze bijeenkomsten. Iedereen is welkom in zijn/haar zoektocht naar werk. De toegang is gratis.

Aan de slag met een maatje

Een maatje is een gecertificeerde en opgeleide vrijwilliger die graag naast een werkzoekende staat. Een maatje biedt mentale en praktische ondersteuning en denkt mee over mogelijkheden om (on)betaald werk te vinden. Een maatje gaat samen met jou op ontdekkingstocht. Wat zijn jouw talenten, wat is (passend) werk? Je werkt zelf actief mee met thuisopdrachten en door te solliciteren.

Is een groepsaanpak voor jou niet passend of wil je na de JobGroup verder begeleid worden? Dan kun je samen met de coördinator besluiten een individueel traject in te gaan. Je wordt dan gekoppeld aan een maatje.

Download folder

Aan de slag in een JobGroup

In een JobGroup krijg je in ca zeven bijeenkomsten meer duidelijkheid over wie je bent, wat je wil en wat je kan. De bedoeling is om ervaringen uit te wisselen en elkaar een stap verder te helpen.

In zeven stappen werken we toe naar het einddoel van de bijeenkomsten, een elevator pitch! In een elevator pitch presenteer je kort en aansprekend wie je bent, wat je kan en waar je naar op zoek bent. In de voorafgaande bijeenkomsten verzamel je de informatie die je nodig hebt om jezelf zelfverzekerd te presenteren.

De eerst volgende JobGroup cyclus start binnenkort dus geef je snel op. We komen één keer per week bij elkaar. Heb je daarna behoefte aan individuele begeleiding of een Maatje, dan kan dat. Meld je alvast aan via telefoon 06 4157 2157 of via de website!

 

Maak er gebruik van!

“Mijn tijdelijke job die ik had gevonden, was toch niet wat ik had gehoopt Ook toen was het maatje er voor mij. Zij brengt mij op nieuwe ideeën en helpt mij om een andere richting in te kijken dan de getreden paden die ik heb gelopen. Fijn dat het er is, tegen anderen wil ik zeggen: maak er ook gebruik van!”

Gerda (55 jaar), hulpvrager bij JobHulpMaatje

Mijn zelfvertrouwen is weer opgebouwd

“Ik heb mijn JobHulpMaatje als zeer positief ervaren. Het is top dat mensen vrijwillig tijd vrij willen maken, om andere mensen te helpen bij het zoeken en vinden van een baan. Het heeft bij mij echt geholpen, mijn zelfvertrouwen is weer opgebouwd!”

Tim (40 jaar), hulpvrager bij JobHulpMaatje

Hoe ziet een JobGroup eruit

In een aantal sessies komen onder andere aan bod:

 1. Wie ben ik? Wat vind ik belangrijk in een nieuwe baan? Waar wil ik nog verder in groeien?
 2. Wat kan ik? Wat zijn mijn competenties (sterke punten)? Hoe kan ik deze competenties concreet herkennen in specifieke situaties?
 3. Wat wil ik? Maak een lijst van alle dingen die je wilt bereiken in je leven.
 4. Hoe ziet de arbeidsmarkt eruit? Ga op zoek naar vacatures. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor een mededeelnemer.
 5. Hoe presenteer ik mezelf? Leer tips & tricks om jezelf goed te laten zien op o.a. sociale media.
 6. Hoe vindt ik een baan? Zoeken naar een geschikte nieuwe uitdaging
 7. Dit ben ik! Tijd om je elevatorpitch te laten horen. Een deskundige geeft feedback.

Hoe ziet een bijeenkomst eruit:

 • Intro: inloop met koffie en thee, kennismaking
 • JobTalk: korte interactieve workshop
 • GroupTalk: opdrachten in kleine groepjes om feedback van elkaar te krijgen
 • Afterparty: blijf napraten en vraag individueel advies van JobGroupLeiders